Upatras.gr
Εκδηλώσεις & συνέδρια
Εκδηλώσεις & συνέδρια
Πανεπιστήμιο Πατρών » Εκδηλώσεις & συνέδρια

Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο

  • Στοιχεία επικοινωνίαςΣυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρώνemail:confer AT upatras.gr

15.03.2011 - 18.03.2011, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης«Εικόνες του 21ου Αιώνα» έρχεται στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, μέσω ταυτόχρονης ψηφιακής μετάδοσης  (live streaming project)

15-18 Μαρτίου 2011

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εφαρμόζουν για πρώτη φορά ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση του Φεστιβάλ στην ελληνική επικράτεια. Ταινίες, παρουσιάσεις σκηνοθετών, τελετές, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά προγράμματα, και ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα εξαπλωθούν σε 4 διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο (Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Πάτρα, Λευκωσία) μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Στο ΣΠΚ το εγχείρημα αυτό πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομάδας Τεχνολογίας Ήχου και Ακουστικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τ/Υ του Πανεπιστημίου μας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά ένα διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε άλλα γεωγραφικά σημεία.

 

Οι προβολές θα φιλοξενηθούν στο μικρό αμφιθέατρο του ΣΠΚ, καθημερινά από την Τρίτη έως την Παρασκευή, 15-18 Μαρτίου 2010.

Ώρα έναρξης: 20.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα προβληθούν έξι ντοκιμαντέρ (δύο ξένες και 4 ελληνικές παραγωγές):

Τρίτη 15/3/11: «Sweeτ canary»(Καναρίνι μου γλυκό) (89΄) του Roy Sher

Το συναρπαστικό μουσικό ταξίδι τριών νέων μουσικών απ’ την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ, που ακολουθεί τα μουσικά βήματα της κορυφαίας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου Ρόζας Εσκενάζι

Τετάρτη 16/3/11:  (2 ταινίες)

«Μόνο οι λέξεις συνεχίζουν»(53΄) της Καλλιόπης Λεγάκη

52 θαμώνες του μπαρ «Dasein» στα Εξάρχεια εξομολογούνται προσωπικές τους ιστορίες.

«The Road to Here»(55΄) του Λευτέρη Φυλακτού

Η ιστορία μιας 50χρονης με διδακτορικό στην ψυχολογία, αθλήτριας, μαραθωνοδρόμου και θύματος παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που στην εφηβεία της έχασε την ακοή της και την επανέκτησε μόλις το 2008, και η οποία έτρεξε την διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Πέμπτη 17/3/11:

-«The Tillman story»(95΄) του Amir Bar-Lev

Το 2002, ο Πατ Τίλμαν εγκατέλειψε την καριέρα του στο επαγγελματικό αμερικάνικο ποδόσφαιρο για να καταταγεί στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Αυτόματα μετατράπηκε σε σύμβολο πατριωτισμού. Όμως η αλήθεια για τον Πατ Τίλμαν είναι πολύ πιο σύνθετη –και τελικά πολύ πιο ηρωική– απ’ την καρικατούρα που δημιούργησαν τα ΜΜΕ.

Παρασκευή 18/3/11:  (2 ταινίες)

-«Greek crisis explained»(3΄) της Ομάδας Nomint

Η οπτική γωνία της Νomint, που ειδικεύεται στο χώρο του motion design, σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση.

-«Πρώτη Ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη

Η καταγραφή του μόχθου τριών Roma απ’ την Αλβανία, δύο Ινδών, ενός Τούρκου κι ενός μόνο Έλληνα-ανάμεσά τους κι ένα παιδί-, που ανακυκλώνουν τα μέταλλα μιας ολόκληρης χώρας, μέσα στον φυσικό κύκλο των εποχών και μέσα στον φρενήρη κύκλο της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο

στην ιστοσελίδα του ΣΠΚ: http://www.confer.upatras.gr/events.php

Συνημμένα αρχεία

Copyright 2002-2020, Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
Τηλ. 2610 997120, 2610 997100
Φαξ 2610 991711